LOVEFITFOOD & WAT ZE DOEN

LoveFitFood inspireert en coacht op geheel eigen wijze mensen in het vinden en omarmen van een gezonder leven en hun eigen staat van awesomeness. Zonder stress of ingewikkelde poespas.
Met praktisch advies, handvatten, tips en trucs die passen bij jouw lifestyle en (trainings)doelen helpen zij je op weg naar een energieker leven vol zelfvertrouwen.
Geen voorgeschreven regime, maar zelf leren wat voor jou wel én niet werkt, fysiek, mentaal & emotioneel.

WAT DOEN ZE HEEL GOED?

SJANETT DE GEUS

Hey, ik ben Sjanett!

Naast mede-oprichtster van LoveFitFood ben ik ook psychologisch wetenschapper en heb ik een voorliefde voor zware kettlebells en wandelingen in het bos met Joe the Deadlift Dog.

Mijn passie is het inspireren, motiveren en doorgeven van kennis en het naar de praktijk vertalen van alle geweldige tools en theorieën die er zijn om jezelf verder te ontplooien en te ontwikkelen.

Het meest fascinerend vind ik de kloof tussen ‘weten wat je zou moeten doen‘ en ‘wat je daadwerkelijk doet’. Dit komt niet uit de lucht vallen, en ik vertel je daarom graag waar ik vandaan kom en welke reis ik afgelegd heb om hier te komen.

Wat is een mastermind?

Een mastermind kan je omschrijven als “the coordination of knowledge and effort of two or more people, who work toward a definite purpose, in the spirit of harmony”, aldus grandmaster Napoleon Hill. De waarde zit in het overstijgende collectief en gezamenlijk bewustzijn dat ontstaat: “No two minds ever come together without thereby creating a third, invisible intangible force, which may be likened to a third mind [the master mind].

Meer toegepast kan je een mastermind als een inner-crowd zien. Oftewel, een kleine groep toegewijde mede-ondernemers die regelmatig bij elkaar komt met maar één doel: elkaar laten groeien zowel persoonlijk als zakelijk. Een mastermind is een groep die met je meedenkt, waarin netwerken en kennis gedeeld wordt en waarin de leden elkaar verantwoordelijk houden voor gestelde doelen. Hierbij is het vieren van successen en behaalde mijlpalen (groot en klein) net zo belangrijk als het leren van elkaars minder succesvolle uitstapjes.

Juist omdat het een hechte en besloten groep is, kan en mag álles bespreekbaar zijn dat groei in de weg staat. Hierdoor is een mastermind zowel een plek om geïnspireerd en gemotiveerd te raken als ook om te reflecteren en waarbinnen het mogelijk is om je als ondernemer kwetsbaar op te stellen. Dat laatste is belangrijk; we zitten meestal zo op onze eigen eilandjes (en in onze hoofden) dat deze momenten van connectie van enorme waarde zijn.

Het verschil met netwerk borrels of verenigingen is dat we niet bij elkaar zitten om bij elkaar te acquireren (alhoewel er meer dan eens business bij elkaar uit is voortgekomen), maar om echt met elkaar mee te denken en te stimuleren.

Wat een mastermind mij als ondernemer gebracht heeft

Het concept mastermind was ik door mijn lichte verslaving aan businessboeken en -podcasts al meerdere keren tegen gekomen. Sterker nog, zo’n beetje elke zichzelf respecterende ‘goeroe’ host zelf een mastermind of neemt er aan een deel. Het concept intrigeerde me, want het hebben van een klankbord en de connectie met een dedicated groep ondernemers klonk als iets dat mijn nog ontwikkeling zijnde business ook vooruit zou kunnen helpen.

Aansluiten bij een bestaande mastermind (tegen premium prijzen van in de duizenden euro’s per jaar) was financieel gezien geen optie. Daarom besloot ik gewoon mijn eigen mastermind te starten. Wat research en een email binnen mijn netwerk later was de eerste bijeenkomst geregeld.

XII Waves als perfecte metgezel

Is er een manier om de mastermind nóg effectiever te maken en de opbrengsten te vergroten? Ik denk het wel. Eind vorig jaar kreeg ik de mogelijkheid om deel te nemen aan XII Waves van Michel Vos (van de Nederlandse podcast Eindbazen) en dat bleek perfect aan te sluiten bij de doelstellingen van mijn mastermind.

Voor diegene die het niet kennen: XII Waves is een online persoonlijk ontwikkelplatform gericht op het verkrijgen van momentum en combineert elementen van Goalsetting, Workflow, Werken in Golven, Weerstand, Intervisie en Energie optimalisatie. Het doel is maximaal ownership over je eigen leven, zodat (zelfs in de weerbarstige praktijk en drukte van alle dag) je doelen, dromen en ambities geborgd kunnen worden. Binnen mijn eigen onderneming LoveFitFood plukken we daar inmiddels de vruchten van en ben ik overtuigd van de meerwaarde van bijvoorbeeld een roadmap, wingman ssyteem en daily standups.

Begin dit jaar heb ik daarom dit protocol bij al mijn mastermind leden geïntroduceerd. De synergie tussen de mastermind en XII Waves is immers perfect: waar de mastermind zorgt voor organisatorische structuur, vult XII-waves dit aan met inhoudelijke sturing. Een robuuste succesformule voor persoonlijke en zakelijke groei dus!

Hoe gaat een bijeenkomst in zijn werk?

De mastermind groep die ik vorig jaar zelf startte telt 10 leden, wat mij betreft het perfecte aantal. We komen elke 6 weken bij elkaar op een inspirerende locatie met altijd een gezonde lunch. Tijdens de bijeenkomsten maken we gebruik van hotseats: elke deelnemer krijgt daarin 20 minuten de tijd om te bespreken wat er op dat moment aandacht behoeft.

Dit kunnen hulpvragen of casussen zijn op elk gebied: marketingvraagstukken, advies bij het inrichten bedrijfsprocessen of het gebruik van wordpress plugings tot feedback en advies over branding, persoonlijke ontwikkeling en toekomstdromen. Daarnaast staan we altijd even stil bij de volgende vragen: “Wat heb je bereikt sinds de laatste bijeenkomst?”, “Wat zijn je doelen?” en “Wat staat succes in de weg?”.

Om nog meer rendement uit de mastermind te halen heb ik gaandeweg besloten om ook regelmatig inspirerende en bijzondere gasten of sprekers uit te nodigen. Zo hadden we laatst Dylan van Paleo Cavé aan tafel: een jonge ondernemer met een duidelijke visie en zeer succesvolle strategie. We hebben niet alleen geleerd van zijn succesvolle crowdfunding campagne, maar ook van zijn input tijdens de hotseat sessies. Zo’n vers stel ogen op onze vraagstukken werkt enorm verhelderend en houdt de groep vers.

Wat heeft het mij persoonlijk gebracht?

Om te beginnen heeft de deelname aan mijn mastermind me veel meer gebracht dan ik ooit had kunnen bedenken. Waar te beginnen? Het heeft me uit het isolement gehaald waar je als kleine ondernemer soms in verzand kan raken. Het heeft erkenning gebracht, zowel door het vieren van de successen als het connecten met anderen die ook strugglen. Het heeft voortschrijdend inzicht gebracht voor de koers die we met LoveFitFood varen en talloze tips, adviezen en feedback rondom onze bedrijfsvoering opgeleverd. Het heeft ons het nodige ‘lesgeld’ bespaard doordat mede leden ongezouten en open konden schieten (of juist ondersteunen) bij wilde nieuwe ideeën die regelmatig bij mij ontstaan. Alsof je een heel leger aan businesscoaches voor jou alleen tot je beschikking hebt!

Los van dit alles heeft het me echter ook iets heel anders doen beseffen, namelijk dat ik het opereren vanuit een meta positie binnen de mastermind niet alleen erg prettig vind, maar er ook bijzonder goed in ben. Ik krijg zowel enorm veel energie van hetgeen er binnen de bijeenkomsten ontstaat, als ook veel waardering van de deelnemers. De verbindende en enthousiasmerende rol spelen liggen me bijzonder goed en zorgen voor fijne feedback.

Dus wat heeft de mastermind me opgebracht? Meer masterminds! Omdat zoals gezegd de synergie tussen XII waves zo briljant is heb ik besloten om de samenwerking met Michel en Wiggert te intensiveren en gezamenlijke XII Waves masterminds op te gaan richten in heel Nederland. Inmiddels hebben we een gezamenlijk jaarprogramma opgesteld en vullen we de mastermind meetings aan met twee jaarlijkse beproevingen (een vision quest en een marine experience) voor zowel fysieke, intellectuele en spirituele uitdaging en groei.

Ook wat voor jou?

Let op, deelname aan een mastermind klinkt geweldig (is het ook), maar het is lang niet voor iedereen. Heb jij een eigen onderneming, of ben je verantwoordelijk voor de primaire bron van inkomen van een onderneming? Weet je wat je wilt? Is jouw valkuil dat je te hard werkt? Beschik je over waardevolle kennis en ervaring? Neem je verantwoordelijkheid voor alles dat je belangrijk vindt? En ben je tot slot fit en vitaal (of is dat juist iets waar je actie op wilt ondernemen?) Dan is deelname aan een mastermind absoluut aan te raden!

En waarom zelf het wiel uitvinden als je je aan kan sluiten bij een beproefd concept? Stuur me een mail als je bij een van onze bestaande masterminds (Tilburg, Amsterdam of Deventer) aan wil sluiten óf als je ervoer denkt om er zelf een te starten.

En de resultaten?

De mastermind bijeenkomsten zijn letterlijk goud waard. Doordat we zoals gezegd onze netwerken, kennis en ervaringen delen leveren de hotseat sessies zowel inzichten als concrete strategieën op.

Een aantal deelnemers zelf aan het woord over wat de mastermind hen heeft gebracht:

Een eerlijke, respectvolle en confronterende spiegel die mij in staat stelt mijn keuzes onder de loep te nemen en nieuwe inzichten en perspectieven biedt. Iets waar ik alleen een jaar over zou doen krijgen we samen in een halve dag voor elkaar.

Marc van GivenXII Waves Mastermind Tilburg

Door de Mastermind ben ik in staat geweest binnen een jaar mijn baan op te zeggen en echt te gaan voor mijn dromen. Ik ben door de mastermind in contact gekomen met personen die belangrijk zijn voor zowel mijn eigen ontwikkeling als die van mijn bedrijf. In drie maanden tijd had ik de investering er al uit en heb ik enorme stappen kunnen zetten met als resultaat een goedlopende onderneming

Anne van Schitterende StartersXII Waves Mastermind Tilburg

In het begin dacht ik dat een mastermind me zou helpen bij het maken van keuzes binnen mijn onderneming, maar daarin werd ik juist geconfronteerd met de werkelijkheid: keuzes maak je zelf, voor jezelf en voor je onderneming. Dat kan niemand anders voor je doen. Er zijn geen shortcuts. De mastermind bleek echter wel een heel fijne plaats te zijn om ervaringen te delen met andere ondernemers. Van kleine en grote successen naar de stappen die juist niet zo goed gaan. Voor mij is het een fijne omgeving waarin ik over mijn onderneming kan praten zonder veroordeeld te worden; juist omdat degenen in de groep niet mijn klanten zijn en omdat zij tegen dezelfde dingen aan lopen. Iedereen support elkaar op weg naar (meer) succes.

Marinka van EetPaleoXII Waves Mastermind Tilburg