Meer Energie. Minder Stress.

Meer Effectiviteit. Meer Voortgang.

 Genereer Momentum.

Overzicht. Motivatie. Discipline.

Balans. Duurzame Inzetbaarheid.

Leiderschap. Ownership. Accountability.

Tem je Ego.

WAT IS SUCCES?

Succes is hippe term! Iedereen wil graag succesvol zijn. Maar wat is succes? Na deze vraag in meer dan 500 masterclasses besproken te hebben was het antwoord unaniem.

Succes is niet noodzakelijk een dikke bankrekening met een mooie carbrio voor je vrijstaande villa. Hoewel hier zeker niets mis mee is. Succes is namelijk heel persoonlijk. Mijn succes is niet jouw succes en andersom!
Succes is de mate waarin jij in staat bent om je dromen en doelen te manifesteren in de realiteit. Succesvolle mensen zijn in staat gewenste uitkomsten te realiseren. Wil je graag carrière maken? Of juist zelfstandig ondernemen? Misschien wil je juist wel zo min mogelijk werken en volledig richten op je sportieve ambities. Ons maakt het niet uit.  Lukt jou het je dromen en doelen te verwezenlijken, dan ben je in onze ogen succesvol!
Succes komt echter niet vanzelf. Er zal aan gewerkt moeten worden. Je zult concreet moeten worden over wat het is dat we willen realiseren. Je moet er tijd in investeren. En tijd is in onze filosofie je meest waardevolle bezit.  Dat is waarom XII Waves een framework biedt om  zo doeltreffend mogelijk je dromen te realiseren. Het systeem is waterdicht!
De mate waarin je in staat bent je Dromen en Doelen te realiseren. Succes is manifestatiekracht!
Momentum is de snelheid en het gemak waarmee je Doelen, Projecten en Acties weet te volbrengen.
Wij geloven niet in The Law Of Attraction: dat fenomeen waarbij het Universum als je maar hard genoeg nadenkt over je dromen en doelen op magische wijze kansen en succes je kant op zal slingeren. Onwaarschijnlijk wat ons betreft. Waar we wel in het geloven is de activatie van het Baadr Meinhof Effect. Wel eens een nieuwe auto willen kopen? Plots overal dezelfde auto op de snelweg? Is dat het Universum dat magisch dat merk auto je pad laat kruisen? Of ben jij het die anders tegen de beschikbare informatie aankijkt? Door duidelijke doelen te stellen ontwaar je plots aanknopingspunten voor succes die je voorheen niet zag.
Elke droom is terug te vertalen naar concrete doelen. Alle doelen zijn te vertalen naar projecten. Elk project bestaat uit acties. Elke actie die je uitvoert brengt je een stap dichterbij het realiseren van je dromen. Echte voortgang woont op actieniveau.
JFDI! Just Fucking Do It! Dit is waar succesvolle mensen zich onderscheiden van minder succesvolle mensen. Hun vermogen om over te gaan tot handelen. Gewoon doen klinkt makkelijk. We begrijpen het spanningsveld tussen de behoefte aan voortgang en de kosten in termen van tijd en energie. Daarom besteden we veel aandacht aan je Doen maximaal te faciliteren en optimaliseren.
Je energie is de brandstof voor het Doen. Feitelijk is energie hoe je je voelt. Voel je je goed en opgewekt pak je makkelijker dingen op en doe je meer. Hoe je je voelt wordt in sterke mate bepaald door hoe goed je wel of niet voor je lichaam zorgt. Je hoofd zit immers vast aan je lichaam.

OVERBRUG DE KLOOF VAN DE WEERBARSTIGE PRAKTIJK 

Het begint bij het durven dromen over een ander leven! Hoe zien jouw leven en werkdag er over 2 jaar uit? Hoe vitaal voel je je? Ben je in balans? Doe je leuke dingen?
Eerste moeten we duidelijker omschrijven wat we willen bereiken. XII Waves gebruikt bewezen methoden om je doelen concreet te maken en deze vast te leggen in een roadmap.
XII Waves leert het je technieken en instrumenten om stressvrij je roadmap te realiseren. Het geeft je handvatten om je jezelf beter te organiseren, proactief te handelen en betrouwbaar te zijn.
Minstens even belangrijk is het stilstaan bij hetgeen je hebt gerealisseerd! Enerzijds om je succes te vieren, maar ook om te reflecteren of je inmiddels voortschrijdend inzicht hebt en je doelen misschien wel veranderd zijn.

Er zijn veel geweldige trainingen, masterclasses en workshops die je helpen bij het vaststellen van je dromen en doelen. Het probleem is echter vaak dat je vol goede moed begint aan je dromen realiseren, maar vaak wordt ingehaald door de waan van der dag.

De praktijk is weerbarstig en er zijn altijd zaken die belangrijker lijken. Vandaag wordt morgen en morgen wordt vaak volgende week. Veel dromen, doelen en projecten sneuvelen daarom ook onder de tirannie van het Urgente!

XII Waves helpt je bij het gestructureerd toewerken naar je dromen en doelen. Wij bieden je een protocol van 42 stappen dat ongeacht wat jouw persoonlijke definitie van succesvol zijn is, je zal helpen bij het behalen van dit succes!

WERK MET EEN WATERDICHTE WORKFLOW

XII Waves is een robuuste worflow dat best practises uit meerdere methoden en filosofieën combineert in een waterdicht framework dat je instrumenten en technieken leert om je manifestatiekracht te maximaliseren.

Er zitten maar een beperkt aantal uren in een week. Daarom is het belangrijk om slimme keuzes te maken in hoe je je tijd uitgeeft. XII Waves biedt geavanceerde time-management technieken om je hier bij te ondersteunen.

Wat XII Waves uniek maakt is de aandacht voor balans,  duurzame inzetbaarheid en vitaliteit. Binnen het protocol is er een Return Home week waar hier tijd voor vrijgemaakt dient te worden.

Het opstellen van een concrete roadmap in 7 stappen middels mindmapping, visualisatie, storytelling, Dragon Dreaming en roadmapping.
Je leert in een wekelijkse cyclus hoe je projecten moet identificeren, prioriteren, alloceren, delegeren, monitoren en klein maken naar de eerste acties. Hierbij is veel aandacht voor het managen van afleiding en optimaliseren van werkprocessen.
Een belangrijk thema binnen XII Waves is duurzame inzetbaarheid. De maandelijkse cyclus kent een “Return Home” week waarin er tijd is voor onderhoud, balans, vitaliteit, reflectie en ontspanning!

EVOLUTIONAIRE BAGAGE 

Wist je dat mensen voor 98% DNA gelijk hebben met Chimpansees?
Ca 20.000 jaar geleden ontstonden als gevolg van de eerste agrarische revolutie de eerste nederzettingen. Hier eindigde het tijdperk van de Jager-verzamelaar en begonnen mensen zich in toenemende mate in complexere vormen te organiseren. Hier ontstond het eerste informatiewerk en namen we een grote stap weg van onze oude manier van leven.
In de laatste 2000 jaar heeft de mens de volledige wereld in kaart gebracht en zijn we als mens lid geworden van de wereldbevolking. Je bent ontworpen om maximaal 150 sociale connecties te onthouden. Je maakt nu onderdeel uit van een netwerk van 7 biljoen mensen. Het is niet vreemd dat je hersenen dit soms slecht kunnen bevatten.
Wetenschap en technologie stellen ons in staat om steeds eenvoudiger en gemakkelijker dingen te doen. Beweging is bijvoorbeeld niet meer nodig voor je directe dagelijkse overleving, met alle gevolgen van dien voor sommigen.
Technologie neemt exponentieel toe. Hierdoor verandert onze maatschappij snel en wisselen ontwikkelingen elkaar snel af. Jouw smartphone heeft meer rekenkracht dan de spaceshuttle die ons op de maan bracht.

Je bent een aap met een smartphone. Biologisch gezien ben je gebouwd met maar 2 primaire instructies. Overleven en voortplanten. Tijden veranderen echter en onze dagelijkse overleving ziet er anders uit als vroeger op de Savannah. We hebben echter nog allerlei mechanismen in ons lijf bedoeld om te helpen bij het overleven in de wildernis.

Als moderne mens kun je hier flink last van hebben! Je bent helemaal niet gebouwd voor de hectiek van de moderne informatiemaatschappij! Afleiding, wisselende prioriteiten, overal informatie. Het is overweldigend en voor velen van ons zeer stressvol!

Hoewel er best veel tijd zit tussen jagers-verzamelaars en het internet was die 20.000 jaar onvoldoende om grote evolutionaire veranderingen teweeg te brengen. Voor moeder Natuur is dat niet zo heel lang. XII Waves omarmt je evolutionaire bagage. Het leert je waar het je voor de voeten loopt en hoe je het voor je kunt laten werken.

VERBETER JE MENTALE EN FYSIEKE ENERGIE

Je energie is de brandstof voor het Doen. Feitelijk is energie hoe je je voelt. Het bepaalt hoeveel fysieke of mentale effort je kunt plegen. Voel je je goed en opgewekt pak je makkelijker dingen op en kun je meer.

Hoe je je voelt wordt in sterke mate bepaald door hoe goed je wel of niet voor je lichaam zorgt. Je hoofd zit immers vast aan je lichaam. Aandacht voor lichaamsbeweging en voeding zijn hierbij van doorslaggevend belang. Het verschil tussen iets en niets doen is fenomenaal.  XII Waves biedt je direct toepasbare kennis om hier zo snel mogelijk het effect te voelen!

Minstens even belangrijk is rust! Zowel lichamelijk als mentaal. Het goed omgaan met stress en het herkennen van de valkuilen van het stresshormoon cortisol zijn hierbij de sleutel tot succes. XII Waves predikt bewust tijd nemen voor downtime, reflectie en bezinning. Het protocol heeft als fundament de identificatie van stressoren en het oplossen hiervan.

Cortisol is niet de Duivel. Het vervult een belangrijke lichaamsfunctie en we kunnen niet zonder. Een chronische blootstelling aan heel veel cortisol is echter niet gunstig voor ons lichaam. Dit is een van de belangrijkste oorzaken van een Burnout.
Lichaamsbeweging en het hormoon testosteron zijn onlosmakelijk verbonden. Testosteron is interessant omdat het veel invloed heeft op hoe daadkrachtig en gemotiveerd je je voelt. Door ons lichaam te prikkelen gaat het gedurende het herstel van een training testosteron aanmaken. Dit heeft een mentaal waarneembaar effect op je focus en beschikbare mentale energie.
Letterlijk de brandstof van je lichaam. De kwaliteit, regelmaat en samenstelling van je voeding bepaalt hoeveel energie je voeding je geeft. Veel mensen eten niet goed met als gevolg een verminderde opname. Met een aantal kleine aanpassingen kan ieder mens zijn opname verbeteren met als resultaat een verbeterd energieniveau.
Doorslaggevend bij het overwinnen van stress is het krijgen van grip op je innerlijke gedachteprocessen. Als we ons ongerust maken of boos schieten we in de stress met een cortisolpiek als gevolg. In plaats van beheerst worden door je gedachten leren we je hoe je jouw gedachten kunt beheersen.

XII WAVES ONLINE OVERVIEW

42 STAPPEN IN 6 FASEN

Dit zijn de zes tracks die we zullen doorlopen om jou te helpen bij het behalen van je doelen. XII Waves richt zich op zowel het mentale als fysieke aspect van effectiviteit en leiderschap. Al onze masterclasses zijn modulair opgezet en kunnen ook individueel worden afgenomen.

 

Effectiviteit & Workflow

Leiderschap & Mindgame

Goalsetting

BOUW JE

ROADMAP

 • Doelen stellen
 • Visualisatie
 • Mindmapping
 • Concretisering
 • Reflectie
 • Roadmap denken

Workflow

IMPLEMENTEER

EEN WORKFLOW

 • Inbox Control
 • Effectiviteit
 • Protocollen
 • Slice & Dice
 • Grip op mail
 • Wekelijkse Workflow

Golven

WERKEN

IN GOLVEN

 • Werken in itteraties
 • Retrospectives
 • Downtime
 • Adapt & Evolve
 • Beloning
 • Maandelijkse Cyclus

Weerstand

OVERWIN

UITSTELGEDRAG

 • Stress management
 • Ego Aap
 • Uitstelgedrag
 • Ownership
 • Succes vieren
 • Sturen op cijfers

Intervisie

ORGANISEER

EEN WINGMAN

 • Wingman systeem
 • Peer Review
 • Accountability
 • Daily Standups
 • Weekly Reviews
 • Gamefication

Energie

VERBETER

JE ENERGIE

 • Vitaliteit
 • Duurzaamheid
 • Fysieke intelligentie
 • Voeding
 • Mindfullness
 • Zingeving & Ego

Stap 1 – 7

Stap 8 – 14

Stap 15 – 21

Stap 22 – 28

Stap 29 – 35

Stap 36 – 42

12 Weken

 

DON’T TAKE OUR WORD FOR IT

Al onze trainingen en masterclasses worden anoniem geëvalueerd. Op deze manier kunnen wij ten alle tijden blijven verbeteren. Hieronder een kleine greep uit de evaluaties van een aantal van onze programma’s.

Door de training ben ik direct met mijn stressoren aan de slag gegaan. Dat gaf me per direct rust.

DPA TraineeXII Waves Masterclass Workflow

Heel leuk en inspirerend programma, waarin ik een aardig kijkje in mijn eigen 'Time Management' heb gekregen. Daarnaast zeer handige tips om een goed Time Management systeem op te zetten.

Rabobank Traineeship ParticipantXII Waves - Goalsetting Masterclass

Het enthousiasme, de energie en de voorbeelden uit de eigen praktijk. Vooral dat laatste maakt de toepasbaarheid voor mijzelf groot.

DPA ProfessionalMasterclass XII Waves Workflow

Enorm positieve methode is het kijken naar je eigen toekomst, gedaan vanuit een bepaalde levenswijze. Dit had ik op voorhand niet verwacht. Ik had gedacht dat het puur tool gericht was.

Topicus ProfessionalXII Waves Masterclass Goalsetting

Heel goed, door de huiswerkopdrachten en opdrachten tijdens de les wordt je beeld van wat jij belangrijk vindt in het leven helder. Door hier vervolgens een planning op los te laten, leer je sturing te geven.

Rabobank Traineeship ParticipantXII Waves Masterclass Goalsetting

Ik vond een bruikbare methode vinden om een overzicht te creëren betreffende mijn werkzaamheden, het leren plannen, maar vooral doen. Ik ben duidelijker mijn doelen gaan inventariseren en categoriseren, waardoor ik niets vergeet. De tools hiervoor heb ik uit de training gehaald.

Topicus ProfessionalXII Waves Protocol

Interessant! Vanuit verschillende oogpunten heeft Michel een samenhangend en inspirerend betoog gehouden hoe we ons werkleven efficienter kunnen maken. Hij zette je goed aan het denken door de kleine opdrachten. Inhoud van het Action Method principe was bij mij bekend maar was meer dan een goede herhaling.

DPA ProfessionalXII Waves Masterclass Workflow

Eerlijk gezegd kwam ik mezelf al aardig tegen de laatste tijd qua stress en Time Management, dus deze training kwam echt op het juiste moment. Ik ben hier al gelijk mee aan de slag gegaan en pas dit al toe in de praktijk. Door deze training kan ik mijn tijd in de toekomst effectiever benutten en inplannen.

Topicus ProfessionalXII Waves Online

Veel energie en boeiend! Michel geloofd er echt in. Ook goed dat hij uit de sportwereld komt, dat geeft weer een andere draai en kijk. Zeer goed, naast de praktische tips en toepassingen ook voldoende achterliggende theorie behandeld.

Rabobank Traineeship ParticipantXII Waves Masterclass Workflow

WIE ZIJN WIJ?

Michel Vos

Michel is een serial-entrepeneur met een passie voor optimalisatie! Of het nou om je energie, effectiviteit of processen gaat. Michel is als conceptkleptomaan altijd op zoek naar nieuwe manieren om slimmer en eenvoudiger het meeste uit je leven te halen.

In zijn podcast Eindbazen spreekt hij daarom wekelijks samen met zijn co-host Wiggert Meerman met bijzondere mensen – Eindbazen – die een uitzonderlijke prestatie of bijdrage hebben geleverd op het gebied van sport, wetenschap, ondernemen, cultuur, maatschappij of technologie.

Michel zijn missie: To make common sense common practise. Cruciale thema’s hierbij zijn ambitieuze doelen stellen, organisatie van werk, timemanagement, stressmanagement, het goed verzorgen van lichaam en geest, een gezonde werk-privé balans en het temmen van je innerlijke aap.

Bekijk onderstaande podcasts voor meer informatie

Wiggert Meerman

Wiggert is multi-ondernemer, avonturier,  spreker en persoonlijk leiderschapscoach. Hij is samen met Michel oprichter van supplementenmerk NootroFit. In 2016 verkocht Wiggert succesvol zijn bedrijf Eazier en sindsdien begeleidt hij mensen bij hun leiderschapsvraagstukken.

Wiggert zijn specialisme is het aangaan van de conversatie met jezelf. Uit de relatie met jezelf komen alle andere voort. Het is dus vanzelfsprekend dat jij bij die met jezelf begint, aldus Wiggert.

In september in 2016 leefde hij voor 6 weken bij een indianenstam in de Amazone. Hier nam hij deel aan een zogenaamd plant dieet, een sjamanistische traditie voor spirituele zelfontwikkeling. Hier ontving hij zijn levensmissie: leer mensen om weer een puur mens te worden.

Tijdens zijn dieet schreef hij een boek wat een blauwdruk is voor het menselijke zijn. Nu draagt hij zijn boodschap over leiderschap en persoonlijke ontwikkeling uit via lezingen en het spreken bij bedrijven.

Bekijk onderstaande podcasts voor meer informatie